Mak CikSha datang dari kampung..yeah...seronoknya...sebab apa tau CikSha suka kalau mak CikSha datang..sebab mak akan masak macam-macam dan semestinya air tangan mak adalah masakan tersedap di dunia.. memang dah Tak boleh ditandingi dah..
Hari ini mak CikSha masak koteow celup ataupun Sup Siam... Mak CikSha memang dari Thailand..so makanan Thai memang dah sebati dengan jiwanya..
Nampak sedapkan...meh cikSha kongsi resepi..yang ni resepi paling simple, x banyak bahan diperlukan...anak- anak yang baru nak belajar masak pun boleh masak..
Bahan simple tapi rasa memang Tak mengecewakan.. jom Kita cedok resepi
Koteow celup |
Bahan- bahan untuk kuah
Ayam 4 ketul
Air
Halia - diketuk
Bawang putih- diketuk
Lada hitam- ditumbuk
Garam
Gula
Perasa
* semua bahan-bahan ni Masuk je semua dalam periuk...didihkan sehingga masak
* Sukatan ikut kesusaian rasa
Bahan hidangan
Koteow / Mee/ meehun
Kangkung dicelur
Kacang goreng dihancur
Bawang goreng
Limau nipis
Ok...Masuk semua ni dalam mangkuk, letak kuah..siap..boleh ngap..
Simple sgt kan...ok, boleh la dicuba..
Tiada ulasan:
Catat Ulasan